Vračilo artiklov

Pomembnejši napotki za vračilo artiklov:

  • Postopek vračila sprožite tako, da nam najkasneje v 15. dneh od prevzema blaga sporočite, da odstopate od pogodbe (naročila), ne da bi vam bilo potrebno navesti razlog za svojo odločitev.
  • Naročeno blago nam morate vrniti najkasneje v 30 dneh od sporočila o odstopu od pogodbe.
  • Blago mora biti seveda nepoškodovano in v originalni embalaži.
  • Naslov za posredovanje (pošiljenje) artiklov prodajalcu je K-PRINT d.o.o., ulica Mirka Vadnova 19, 4000 Kranj.
  • Stroške pošiljanja vedno krije pošiljatelj, razen če je vnaprej dogovorjeno drugače.V primeru pošiljk z odkupnino si pridružujemo pravico do sorazmernega zmanjšanja vrnjene kupnine.

Obravnava poškodovanih pošiljk (odškodnine)

Če ste ob prevzemu pošiljke opazili, da je artikel ali pošiljka fizično poškodovana, v njej manjka vsebina ali kaže znake odprtja, lahko vložite postopek odškodnine pri Pošti Slovenije. To storite tako, da pošiljko (embalažo + vsebino) prinesete na pošto, takoj, ko opazite poškodbo ali izropano pošiljko najkasneje v roku 30 dni od prevzema pošiljke. Na pošti opozorite, da je potrebno izpolniti Zapisnik o poškodovani pošiljki, ki ga podpišete tudi vi. Po prejetju vse potrebne dokumentacije, se na Pošto Slovenije poda zahtevek za odškodnino. Zahtevek na Pošti Slovenije komisijsko obravnavajo in na podlagi odgovora ali odobritve se vrne kupnina ali naroči nov artikel. Skupaj s Pošto Slovenije bomo poskrbeli, da bo odškodnina rešena v najkrajšem možnem času.